nieuws

Nieuw elan voor pakhuis Enschede

bouwbreed

Van onderen uitdiepen en de bovenkant opduwen. Dat stelt architectenbureau Search voor om een oud katoenpakhuis in Enschede geschikt te maken als museumgebouw. Want de netto verdiepingshoogte van 2.10 meter is veel te laag om prettige tentoonstellingsruimten te creëren voor het beoogde museum Jan Cremer. Vanaf de derde bouwlaag gaat hoofdaannemer Paul alle gevels, muren […]

Van onderen uitdiepen en de bovenkant opduwen. Dat stelt architectenbureau Search voor om een oud katoenpakhuis in Enschede geschikt te maken als museumgebouw. Want de netto verdiepingshoogte van 2.10 meter is veel te laag om prettige tentoonstellingsruimten te creëren voor het beoogde museum Jan Cremer. Vanaf de derde bouwlaag gaat hoofdaannemer Paul alle gevels, muren en kolommen doorzagen en vervolgens 2,5 meter opvijzelen. In de gevel komt ter plekke een 2,5 meter hoge glasstrook zodat er meteen voldoende daglicht valt in het gesloten bakstenen gebouw. Ook onderin het oude pakhuis is de verdiepingshoogte veel te laag. Daarom wordt het pand op nieuwe palen gezet zodat er een kelder gegraven kan worden. Pieters Bouwtechniek tekent voor het constructief ontwerp van de opvallende operatie.
> techniek 12: oud pakhuis doorgezaagd en opgekrikt

Reageer op dit artikel