nieuws

Kamer vraagt om onderzoek naar hsl

bouwbreed

Een meerderheid van SP, PvdA, VVD en GroenLinks in de Tweede Kamer pleit voor een onderzoek door de Algemene Rekenkamer naar de aanhoudende problemen rond de hogesnelheidslijn hsl-zuid.

Tijdens een debat over het probleemdossier bood minister Eurlings aan een accountantsonderzoek door PricewaterhouseCoopers bij exploitant HSA vertrouwelijk ter inzage te geven. Volgens hem is dat zo diepgravend “dat er weinig vragen over zullen zijn”.
Eurlings heeft een aangepaste overeenkomst met exploitant HSA gesloten waarin staat dat het hsl-contract 1 juli dit jaar ingaat. Het bedrijf, waarin NS en KLM samenwerken, hoeft echter voorlopig niet te betalen voor het gebruik van het spoor, omdat er geen geschikte treinen voorhanden zijn.
Ger Koopmans (CDA) is tegen nieuw onderzoek en nam voorlopig als enige het aanbod van Eurlings aan.

Reageer op dit artikel