nieuws

Jaarschakelaar spaart energie

bouwbreed Premium

-‘Jaarschakelaar’ noemt Hager zijn nieuwe tijdschakelaars van het type EG493. Deze variant op de digitale jaarschakelaar EG400 kan volgens de fabrikant flink energie besparen in gebouwen. Ook in bestaande omdat de schakelaar vaak achteraf nog in een installatie gemonteerd kan. De behuizing past op een Din-rail en kan van daar af vier groepen regelen als […]

-‘Jaarschakelaar’ noemt Hager zijn nieuwe tijdschakelaars van het type EG493. Deze variant op de digitale jaarschakelaar EG400 kan volgens de fabrikant flink energie besparen in gebouwen. Ook in bestaande omdat de schakelaar vaak achteraf nog in een installatie gemonteerd kan.
De behuizing past op een Din-rail en kan van daar af vier groepen regelen als verlichting, verwarming of ventilatie. Voor het programmeren van die schakelingen biedt Hager maximaal 300 stappen. Die zijn weer onderverdeeld in programma’s voor een week en aanvullende programma’s met uitzonderingen op het weekprogramma. Alle programma’s zijn in voorkomende gevallen handmatig te onderbreken via een aparte ingang in de schakelaar.
In Hagers voorstelling bestaat een jaarschakeling uit een programma met de schakelingen voor een week. Dat programma draait altijd, tot het moment dat een aanvullend programma een wijziging doorgeeft met de datum en de tijd waarop die in praktijk moeten komen. Vakanties brengt Hager onder in een aparte programmastap. Het systeem rekent zelf uit wanneer bijvoorbeeld de erkende feestdagen in een jaar vallen.

Reageer op dit artikel