nieuws

Gemeente Aalborg ontwikkelt hightech verzorgingstehuis

bouwbreed

Gemeente Aalborg in Denemarken ontwikkelt plannen voor de bouw van een nieuw type verzorgingstehuis voor ouderen met zoveel mogelijk geautomatiseerde arbeidsprocessen. Een werkgroep heeft een lijst met ideeën opgesteld die allemaal in principe kunnen worden uitgevoerd met bestaande technologie. Hoofdopzet is om met het oog op de toenemende vergrijzing het werk in de ouderenzorg attractiever […]

Gemeente Aalborg in Denemarken ontwikkelt plannen voor de bouw van een nieuw type verzorgingstehuis voor ouderen met zoveel mogelijk geautomatiseerde arbeidsprocessen. Een werkgroep heeft een lijst met ideeën opgesteld die allemaal in principe kunnen worden uitgevoerd met bestaande technologie. Hoofdopzet is om met het oog op de toenemende vergrijzing het werk in de ouderenzorg attractiever te maken, zodat het personeel meer aandacht kan besteden aan de bewoners en minder aan praktische werkzaamheden. Daarvan uitgaand wordt gedacht aan zaken als zelfreinigende vloeroppervlakken en intelligent sanitair. Een prognose van de gemeente wijst erop dat bij het huidige vergrijzingstempo van de bevolking binnen afzienbare tijd een kwart van de schoolverlaters een baan in de ouderenzorg moet kiezen om in de vraag naar personeel te voorzien. Het gemeentebestuur wil volgend jaar met de bouw van ‘het verzorgingstehuis van de toekomst’ kunnen beginnen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels