nieuws

Gelderland staat Plantion bij

bouwbreed

De provincie Gelderland gaat de nieuwbouw van bloemenveiling Plantion bij Ede bijstaan met een garantstelling van 1,25 miljoen euro. Het bedrijf kampt met grote financiële problemen vanwege de kredietcrisis. Plantion is een fusie van de veilingen in Bemmel en Vleuten. Het terrein in Bemmel staat te koop en de opbrengst wordt meegenomen in de nieuwbouw. […]

De provincie Gelderland gaat de nieuwbouw van bloemenveiling Plantion bij Ede bijstaan met een garantstelling van 1,25 miljoen euro. Het bedrijf kampt met grote financiële problemen vanwege de kredietcrisis.
Plantion is een fusie van de veilingen in Bemmel en Vleuten. Het terrein in Bemmel staat te koop en de opbrengst wordt meegenomen in de nieuwbouw. Maar door de crisis verwacht kredietverstrekker Rabobank dat het terrein aanzienlijk minder geld zal opleveren, waardoor de bodem uit het eerder toegezegde krediet is weggevallen. De bank vraagt daarom aan de overheid om garant te staan. Gelderland stelt dat naast het bedrag van de provincie eveneens van de gemeente Ede een garantstelling nodig is. Het gaat hierbij ook om 1,25 miljoen euro.
Het bouwrijp maken van de grond is inmiddels van start gegaan. De eigenlijke werkzaamheden beginnen volgende maand.

Reageer op dit artikel