nieuws

Fors lagere winst voor ThyssenKrupp

bouwbreed

ThyssenKrupp, het grootste staalconcern van Duitsland, is in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar op een fors lagere winst uitgekomen. Het bedrijf had last van de zwakke vraag naar roestvrij staal en de sterk gedaalde staalprijzen. Dat maakte ThyssenKrupp vrijdag bekend. De winst voor belastingen daalde in de laatste drie maanden van 2008 met […]

ThyssenKrupp, het grootste staalconcern van Duitsland, is in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar op een fors lagere winst uitgekomen. Het bedrijf had last van de zwakke vraag naar roestvrij staal en de sterk gedaalde staalprijzen. Dat maakte ThyssenKrupp vrijdag bekend.
De winst voor belastingen daalde in de laatste drie maanden van 2008 met 63 procent tot 240 miljoen euro. De omzet ging met 6 procent omlaag tot 11,6 miljard euro. ThyssenKrupp moest wegens de sterk gedaalde staalprijzen afschrijvingen doen op de waarde van zijn voorraden. Het concern zag wel groei bij zijn liften- en roltrappendivisie en andere activiteiten. “De wereldwijde recessie heeft haar sporen nagelaten op ThyssenKrupp”, aldus topman Ekkehard Schulz.

Reageer op dit artikel