nieuws

Bedrijven willen snel verbrede A28

bouwbreed

Het bedrijfsleven wil dat minister Eurlings (verkeer) haast maakt met het verbreden van de A28 tussen Zwolle en Meppel. De oplevering van de nieuwe snelweg met twee keer drie rijstroken kan volgens de Kamer van Koophandel Oost Nederland, VNO-NCW Midden, MKB Oost, TLN en EVO al medio 2011 plaatsvinden, anderhalf jaar eerder dan gepland. Gemeenten, […]

Het bedrijfsleven wil dat minister Eurlings (verkeer) haast maakt met het verbreden van de A28 tussen Zwolle en Meppel. De oplevering van de nieuwe snelweg met twee keer drie rijstroken kan volgens de Kamer van Koophandel Oost Nederland, VNO-NCW Midden, MKB Oost, TLN en EVO al medio 2011 plaatsvinden, anderhalf jaar eerder dan gepland. Gemeenten, provincies en een delegatie uit de Tweede Kamer steunen het bedrijfsleven en willen dat Eurlings gehoor geeft aan de oproep.
Dagelijkse files op het tracé tussen knooppunten Hattemerbroek bij Zwolle en Lankhorst bij Meppel kostten het bedrijfsleven de laatste drie jaar 6,5 miljoen euro.
Een drietal Kamerleden van PvdA, VVD en CDA werd onlangs uitgenodigd voor een busrit over de A28 tijdens de avondspits om met eigen ogen het vaststaande verkeer te aanschouwen. Ze zegden toe zich in de Kamercommissie Verkeer en Waterstaat in te zetten voor versnelling van de wegverbreding. “Samen vertegenwoordigen we een meerderheid in de Tweede Kamer. Daar moet Eurlings zich naar schikken,” zei Anja Timmer (PvdA).

Reageer op dit artikel