nieuws

Batenburg moet kleine omzetdaling slikken

bouwbreed

Batenburg heeft vorig jaar de omzet met 6 procent zien dalen tot 156 miljoen euro. Dat blijkt uit de voorlopige jaarcijfers die het Rotterdamse installatie- en handelsbedrijf heeft bekendgemaakt.

Het bedrijfsresultaat zakte met 7 procent naar 7,3 miljoen euro. Ook de nettowinst nam af, met 9 procent tot 6 miljoen.
Ondanks de dalende resultaten is Batenburg niet geheel ontevreden over het afgelopen jaar. Zo presteerde het grootste deel van de installatiebedrijven in 2008 beter dan in het voorgaande jaar. De schaarste op de arbeidsmarkt zorgde echter voor stijgende loonkosten.
De installatiegroep toonde in de tweede helft van het jaar ook een krachtig herstel. Na een verlies van 0,3 miljoen in de eerste zes maanden van het jaar, volgde een winst van 2,8 miljoen in de tweede helft.
Positief noemt Batenburg het ook dat afgelopen jaar de afhankelijkheid van de aanbestedingsmarkt verder is verminderd en dat enkele grote design en constructopdrachten zijn verworven.
De handelsactiviteiten draaiden vooral in de eerste maanden goed. In de loop van het jaar werd echter al duidelijk dat de orderstroom zou teruglopen, hetgeen ook gebeurde. Met name de vraag naar elektronica-componenten voor de technologische industrie en bevestigingsmaterialen voor de autoindustrie zakte in.
“Vanaf november is de daling in de industriële vraag verder doorgezet en zijn afroeporders doorgeschoven”, aldus Batenburg in een toelichting op de cijfers.
Het bedrijf heeft geen concrete verwachting gegeven voor 2009. Op 26 maart publiceren de Rotterdammers de definitieve resultaten over 2008.
Batenburg is actief op het gebied van installatietechniek en technische handel in de markten utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur. Het bedrijf telt ongeveer duizend werknemers.

Reageer op dit artikel