nieuws

Zweden maakt analyse voor hsl

bouwbreed

De Zweedse regering wil uiterlijk medio september 2009 een kosten- en financieringsanalyse op tafel hebben over de aanpak van de bouw van een hogesnelheidsspoornet. Dat is de opdracht aan de donderdag met het oog hierop benoemde rapporteur. Volgens infrastructuurminister Åsa Torstensson is de opdracht een nieuwe stap in het proces rond de besluitvorming.

De Zweedse regering wil uiterlijk medio september 2009 een kosten- en financieringsanalyse op tafel hebben over de aanpak van de bouw van een hogesnelheidsspoornet. Dat is de opdracht aan de donderdag met het oog hierop benoemde rapporteur. Volgens infrastructuurminister Åsa Torstensson is de opdracht een nieuwe stap in het proces rond de besluitvorming.
Eerder heeft de railbeheersdienst Banverket er zijn licht al over laten schijnen.
Afgelopen voorjaar kwam de dienst met een voorbehoudloos pleidooi voor de aanleg van een dergelijk railnet tussen de grote steden. Een kostenanalyse ontbrak tot dusver echter.

Reageer op dit artikel