nieuws

Werk voor vierhonderd jonggehandicapten

bouwbreed

Minister Donner (werkgelegenheid) ondertekent samen met Atlant Partnership, de vereniging Brabant Zeeuwse Werkgeversvereniging, stichting Bedrijventerreinen Helmond en UWV een intentieverklaring om vierhonderd jonggehandicapten aan de slag te helpen bij gewone werkgevers in de regio Helmond. De betrokken werkgevers zijn bereid om mensen met een arbeidshandicap aan de slag te helpen.

Minister Donner (werkgelegenheid) ondertekent samen met Atlant Partnership, de vereniging Brabant Zeeuwse Werkgeversvereniging, stichting Bedrijventerreinen Helmond en UWV een intentieverklaring om vierhonderd jonggehandicapten aan de slag te helpen bij gewone werkgevers in de regio Helmond. De betrokken werkgevers zijn bereid om mensen met een arbeidshandicap aan de slag te helpen.
Met die afspraak lopen de bedrijven vooruit op het wetsvoorstel Wajong. Dat gaat uit van wat jongeren met een beperking nog wel kunnen, en niet van hun beperkingen. Ook regelt de wet maximale ondersteuning bij het vinden van werk. Donner is in zijn nopjes met de intentieverklaring. “De nieuwe werkregeling kan alleen een succes worden als werkgevers bereid zijn jongeren met een beperking in dienst te nemen.”

Reageer op dit artikel