nieuws

Stilleggen projecten nekt Van Egeraat

bouwbreed

Het architectenbureau van Erick van Egeraat is ten onder gegaan aan de economische malaise. Dat heeft advocatenkantoor De Bok Roijers Gasseling bekendgemaakt. Vrijdag meldde deze krant al dat Erick van Egeraat Associated Architects (EEA) door de rechtbank van Rotterdam failliet is verklaard.

Het architectenbureau van Erick van Egeraat is ten onder gegaan aan de economische malaise. Dat heeft advocatenkantoor De Bok Roijers Gasseling bekendgemaakt. Vrijdag meldde deze krant al dat Erick van Egeraat Associated Architects (EEA) door de rechtbank van Rotterdam failliet is verklaard.
Doordat in korte tijd een aantal grote projecten werd stilgelegd, ontstond bij het gerenommeerde architectenbureau een cashflow-probleem.
Volgens het advocatenkantoor, dat het faillissement afhandelt, zal zeker een deel van de 150 werknemers op straat komen te staan. Onderzocht wordt of een doorstart mogelijk is. Ook wordt bekeken of de projecten van EEA kunnen worden verkocht aan andere partijen. Het architectenbureau heeft ongeveer vijftig projecten in portefeuille.
EEA maakte in eigen land faam met onder meer het Natuurhistorisch Museum, hogeschool INHolland in Rotterdam en poppodium Mezz in Breda. Het bureau heeft ook vestigingen in Moskou, Praag, Boedapest. Voor Rusland ontwierp het bureau een kunstmatig eiland voor de kust van Sochi.
Van Egeraat, was een van de mede-oprichters van architectenbureau Mecanoo. In 1995 besloot hij zelfstandig verder te gaan.

Reageer op dit artikel