nieuws

Regenwater hoeft niet meteen van de straat

bouwbreed Premium

Nu het weer extremer wordt, moet je je afvragen of het water van een extreme regenbui net zo snel als vroeger moet worden afgevoerd. Renske Peters, directeur Water van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, suggereerde gisteren op de Rioneddag dat het water na een regenbui wellicht beter in de wijk kan blijven voor een […]

Nu het weer extremer wordt, moet je je afvragen of het water van een extreme regenbui net zo snel als vroeger moet worden afgevoerd. Renske Peters, directeur Water van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, suggereerde gisteren op de Rioneddag dat het water na een regenbui wellicht beter in de wijk kan blijven voor een periode van ander extreem weer, namelijk extreme droogte. Want, zegt Peters, het regent niet alleen meer, ook de droge perioden lijken intenser te worden. Voor die perioden biedt opslag van regenwater in grachten, vijvers of watergangen een oplossing. “Die mogelijkheden moeten aan de orde komen bij de herinrichting van wijken en bij de opzet van nieuwe wijken”, aldus Peters. Corporaties en ontwikkelaars kunnen gemeenten daarbij helpen door het aandragen van goede ideeën.
De landelijke overheid beloont de meest innovatieve voorstellen met een subsidie.
> techniek 12: rijk beloont innovaties waterberging

Reageer op dit artikel