nieuws

Referentiedetails voor de woningbouw in zakboek

bouwbreed

Bij SBR is de vierde druk van het zakboek met referentiedetails voor de woningbouw verschenen. Het zakboek omvat details voor gietbouw, stapelbouw, houtskeletbouw en renovatie. De SBR-referentiedetails voor verbouwingen en duurzame woningbouw zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Volgens de auteurs is het belangrijk de details niet te knippen en plakken, maar te gebruiken als uitgangspunt bij het ontwikkelen van specifieke details voor een bouwproject. Alle referentiedetails voldoen aan het Bouwbesluit, zijn uitvoerbaar, voldoen aan bouwfysische eisen en de voorgestelde producten en materialen zijn gangbaar.

Bij SBR is de vierde druk van het zakboek met referentiedetails voor de woningbouw verschenen. Het zakboek omvat details voor gietbouw, stapelbouw, houtskeletbouw en renovatie. De SBR-referentiedetails voor verbouwingen en duurzame woningbouw zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Volgens de auteurs is het belangrijk de details niet te knippen en plakken, maar te gebruiken als uitgangspunt bij het ontwikkelen van specifieke details voor een bouwproject. Alle referentiedetails voldoen aan het Bouwbesluit, zijn uitvoerbaar, voldoen aan bouwfysische eisen en de voorgestelde producten en materialen zijn gangbaar.
De auteurs melden dat details niet de brandveiligheid van een hele constructie garanderen, maar dat in de details wel rekening wordt gehouden met de brandwerendheid. Een voorbeeld is het aanbrengen van minerale wol verpakt in dampremmende folie tussen houten balken bij een woningscheidende wand. Bij de details voor renovatie is het wel eens nodig om ontheffing van de eisen van het Bouwbesluit te vragen, omdat daar niet volledig aan wordt voldaan.
Het Zakboek SBR-referentiedetails Woningbouw is verkrijgbaar bij SBR in Rotterdam.

Reageer op dit artikel