nieuws

Orderboek Imtech naar 4,5 miljard

bouwbreed Premium

Technisch dienstverlener Imtech is het nieuwe jaar gestart met 4,5 miljard euro aan werk op de plank.

Datheeft topman René van der Bruggen gisteren bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor de werknemers van het concern.
Ten opzichte van een jaar eerder steeg de orderportefeuille met ruim 18 procent. Volgens Van der Bruggen is ook de kwaliteit van het orderboek toegenomen. “We hebben al met al een goede uitgangspositie voor 2009”, aldus de bestuursvoorzitter.
Net als in 2007 is Imtech ook het afgelopen jaar er in geslaagd de brutowinstmarge verder op te voeren. Waar die exact op uit is gekomen, maakt de onderneming bekend op 17 februari. Het bedrijf publiceert dan zijn jaarcijfers.
Ondanks de huidige economische tegenwind houdt Imtech onverkort vast aan een omzet van 5 miljard euro in 2012. De brutomarge moet dan op 6 procent liggen. “Natuurlijk is het economische speelveld gewijzigd. Maar wij twijfelen niet aan onze kracht. Daarom besteden we proactief veel aandacht aan zaken als risicomanagement rondom klanten, subcontracting, werkkapitaalbeheersing en versterking van de interne Europese samenwerking.”
Van der Bruggen kan echter niet uitsluiten dat ook Imtech last krijgt van de kredietcrisis. “Natuurlijk is Imtech geen technologisch eiland van rust in een woelige oceaan die gekenmerkt wordt door economische onzekerheid. Als een groot deel van onze 19.500 klanten serieus problemen krijgt met financiering van toekomstige projecten, dan zouden ook wij op de lange termijn de gevolgen hiervan kunnen ondervinden. We hebben in het verleden echter al bewezen bij mee- en tegenwind tegen een stootje te kunnen.”

Vacatures

Door overnames in onder meer Zweden, Noorwegen, Finland, Spanje, Oostenrijk, Engeland en Duitsland steeg het aantal werknemers vorig jaar naar 22.700. Het bedrijf telt daarnaast nog altijd honderden vacatures voor monteurs, technici en ict’ers. “Wij zullen ons in 2009 actief opstellen op de arbeidsmarkt om deze openstaande posities in te vullen.”

Reageer op dit artikel