nieuws

Les in ruwbouw

bouwbreed

De Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw afdeling IJmond leidt jongeren die moeilijk leren op voor de ruwbouw. Op een gietmal voor beton krijgen de leerlingen les van bouwleermeester Johan Doll hoe zij verantwoord hun werk kunnen doen. De SSPB is een onderdeel van Espeq. Ongeveer 170 tot 180 aannemers maken gebruik van de dienst van de […]

De Stichting Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw afdeling IJmond leidt jongeren die moeilijk leren op voor de ruwbouw. Op een gietmal voor beton krijgen de leerlingen les van bouwleermeester Johan Doll hoe zij verantwoord hun werk kunnen doen. De SSPB is een onderdeel van Espeq. Ongeveer 170 tot 180 aannemers maken gebruik van de dienst van de leerlingen, die dan als zij het goed doen vaak een baan in de bouw krijgen. De SSPB is de enige opleiding in de bouw die ruwbouw in het lespakket heeft. Per jaar komen er 60 tot 70 leerlingen bij. Op de plek waar de nieuwe ringweg wordt gemaakt tussen Wijk aan Zee en Beverwijk krijgen de leerlingen onderricht.
Foto Martin Mooij

Reageer op dit artikel