nieuws

Heijmans herontwikkelt centrum Berkel-Enschot

bouwbreed

De gemeente Tilburg, Heijmans en dochter Proper-Stok hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van het centrum van Berkel-Enschot. Centraal in het project staat de Abdij Koningsoord.

De gemeente Tilburg, Heijmans en dochter Proper-Stok hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van het centrum van Berkel-Enschot. Centraal in het project staat de Abdij Koningsoord.
In en rond de Abdij wordt een nieuw dorpshart gecreëerd. Er is plaats voor circa 700 nieuwe woningen en ongeveer 40.000 vierkante meter voorzieningen waaronder een nieuw winkelcentrum met parkeergarage met vierhonderd plekken. Voor deze transformatie wordt nauw samengewerkt met drie woningbouwcorporaties: WSG (Geertruidenberg) en Tiwos (Tilburg) ,’t Heem (Udenhout) en de eigenaren van het bestaande winkelcentrum Eikenbosch.
De beoogde start van de bouwactiviteiten is in 2010. Naar verwachting wordt het project in 2016 opgeleverd. De nieuwbouw bestaat voor het grootste deel uit grondgebonden woningen, en uit een aanzienlijk aantal appartementen. Een deel daarvan is sociale koop- en huurwoning. De wijk moet aansluiten bij de bestaande bouw van Berkel-Enschot en krijgt een dorps karakter.

Reageer op dit artikel