nieuws

Deense Køge ontwikkelt nieuw stadsdeel

bouwbreed

De Deense gemeente Køge heeft de marsroute vastgelegd voor de ontwikkeling van een nieuw centraal stadsdeel, getiteld Køge Kyst, aan de havenzijde met rond de 1500 woningen, een winkelcentrum, kantoren en culturele voorzieningen.

De Deense gemeente Køge heeft de marsroute vastgelegd voor de ontwikkeling van een nieuw centraal stadsdeel, getiteld Køge Kyst, aan de havenzijde met rond de 1500 woningen, een winkelcentrum, kantoren en culturele voorzieningen.
Het project heeft een looptijd van twintig jaar en komt dit jaar uit de startblokken met een ideeënprijsvraag. In 2012 moet volgens plan worden begonnen met de eerste fase van de uitvoering. De gemeente werkt bij de ontwikkeling samen in een joint venture met bouwfonds Realdania.

Reageer op dit artikel