nieuws

De Key staakt verkoop woningen

bouwbreed

Woningcorporatie De Key staakt per direct de verkoop van sociale huurwoningen in de Venserpolder in Amsterdam-Zuidoost. De verkoop van woningen zou de leefbaarheid verslechteren, aldus De Key. Twintig procent van de woningen die de corporatie heeft verkocht, wordt niet gebruikt als woonruimte. In sommige gevallen worden de woningen gebruikt voor criminele activiteiten, bijvoorbeeld hennepkwekerijen. In de Amsterdamse wijk staan 22 van de 539 huurwoningen van De Key leeg. Ook andere corporaties hebben last van leegstand.

Woningcorporatie De Key staakt per direct de verkoop van sociale huurwoningen in de Venserpolder in Amsterdam-Zuidoost. De verkoop van woningen zou de leefbaarheid verslechteren, aldus De Key. Twintig procent van de woningen die de corporatie heeft verkocht, wordt niet gebruikt als woonruimte. In sommige gevallen worden de woningen gebruikt voor criminele activiteiten, bijvoorbeeld hennepkwekerijen. In de Amsterdamse wijk staan 22 van de 539 huurwoningen van De Key leeg. Ook andere corporaties hebben last van leegstand.
In de regel leidt de verkoop van sociale huurwoningen tot een verbetering van de leefbaarheid van een buurt. In de Venserpolder niet. Het gemiddelde inkomen daalt en het werkloosheidscijfer stijgt. Mensen die het financieel wat beter hebben, trekken weg uit de wijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels