nieuws

Hoogwerker met telescooparm

bouwbreed

Het is een 10-tons hoogwerker op rupsen, die volgens de Japanse producent Nagano in zijn klasse als eerste een combinatie van knik en telescoop biedt. De noviteit wordt samen met het werkplatform na90za, eveneens op rupsen, gepresenteerd tijdens de APEX 2008.

In eerste instantie gaat Nagano Hoogwerkers zich richten op beide bijzondere modellen, die volledig uit Japanse componenten bestaan. De knik/telescoophoogwerker na180ja en het werkplatform na90za krijgen in een later stadium gezelschap van twee kleinere hoogwerkers. “Nagano is een Japanse fabrikant die al jaren gespecialiseerd is in hoogwerkers op rupsen. Al meer dan achttien jaar produceert de fabrikant rupshoogwerkers voor grote merken en beschikt dus over veel know-how.” aldus Nagano Hoogwerkers BV zich. Het nieuwe bedrijf gaat binnen de van IHI, Kato en Bens bekende Kemp Groep zelfstandig functioneren vanuit vestigingen in De Meern (NL) en Hamme (B).

Werkplatform

De na90za is een werkplatform op rupsen met een plateauhoogte van ruim 9 meter. De werkhoogte ligt op circa 11 meter, bij een draagvermogen van 600 ilo. Het werkplateau is 3,20 lang en 2,05 meter breed.
Het platform is zijdelings 180 graden te draaien, waardoor het werkbereik horizontaal op circa 6 meter komt. Vanuit het hart van de machine heeft de na90za een bereik van bijna 5 meter en dat biedt veel flexibiliteit om met een minimale verplaatsing van machine werkzaamheden uit te voeren.

Compact

Door het kniktelescoop-concept op rupsen is de hoogwerker voor een 18 meter uitvoering bijzonder compact en licht van gewicht: 9,63 ton. Hierdoor is de bodemdruk ook laag: 0,38kgf/cm. Ingeknikt is de machine slechts 6,09 meter lang bij een breedte van 2,25 meter. Dit geeft onder meer verhuurbedrijven beter transportmogelijkheden, zo kunnen op een dieplader twee Nagano’s worden vervoerd waar normaliter maar plaats is voor één telescoophoogwerker.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels