nieuws

Zonne-energie in de maak op oud slibbekken

bouwbreed

De investeringsmaatschappij voor Belgisch Limburg LRM gaat een zonne-energieproject realiseren op het slibbekken bij Heusden-Zolder. Hiervoor neemt het de Group Machielse in de arm. Op het 17 hectare grote mijnslibbekken zullen 22.500 zonnepanelen worden geplaatst. De geïnstalleerde capaciteit bedraagt 4,5 megawatt, goed voor de stroomvoorziening van 1200 huishoudens. Het slibbekken is het opslagreservoir van de voormalige mijnen in de buurt waar het steenkoolgruis werd afgevoerd.

De investeringsmaatschappij voor Belgisch Limburg LRM gaat een zonne-energieproject realiseren op het slibbekken bij Heusden-Zolder. Hiervoor neemt het de Group Machielse in de arm. Op het 17 hectare grote mijnslibbekken zullen 22.500 zonnepanelen worden geplaatst. De geïnstalleerde capaciteit bedraagt 4,5 megawatt, goed voor de stroomvoorziening van 1200 huishoudens. Het slibbekken is het opslagreservoir van de voormalige mijnen in de buurt waar het steenkoolgruis werd afgevoerd.
Eind jaren negentig is het bekken gesaneerd, maar een herbestemming bleef lastig. LRM heeft die nu gevonden met het zonneproject. De investering bedraagt zo’n 19 miljoen euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels