nieuws

Noodwoning met dank aan techniek uit ruimtevaart

bouwbreed

Ruimtevaarttechniek die ook op aarde goed van pas komt. Opvouwbare bemanningsverblijven voor het internationale ruimtestation ISS die in rampgebieden als noodonderkomen en tijdens de oogst als tijdelijke woning voor seizoenarbeiders kan worden gebruikt.

MEI Engineering uit Houston maakt deze verblijven uit harde panelen die met scharnieren uit technisch textiel aan elkaar zitten. De panelen zijn opgebouwd uit een honingraatkern die aan beide kanten is afgewerkt met Nomex, een soort Kevlar, en geluidisolerend materiaal. De lichtgewichtpanelen zijn in om het even welke vorm te brengen. Uitgevoerd als (nood)verblijven komen ze in opgevouwen toestand aan op de locatie. En in opgevouwen vorm nemen ze weinig plek in de opslag in.

Reageer op dit artikel