nieuws

Hooggeschoold

bouwbreed

Zwolle Hoog boven de campus heeft deze kraanmachinist zijn blik gevestigd op de nieuwbouw van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Trebbe Bouw werkt er aan de realisatie van een nieuw onderwijsgebouw voor de opleidingen journalistiek, communicatie en economie.

Zwolle Hoog boven de campus heeft deze kraanmachinist zijn blik gevestigd op de nieuwbouw van Hogeschool Windesheim in Zwolle. Trebbe Bouw werkt er aan de realisatie van een nieuw onderwijsgebouw voor de opleidingen journalistiek, communicatie en economie.
Het gebouw krijgt vijf verdiepingen, een transparante gevel van glas en kunststof en wordt binnenin door een vide als het ware in tweeën gedeeld. De begane grond wordt parkeergarage met zo’n 330 plaatsen. Op de eerste verdieping krijgen hoorcollegezalen, winkels en kantines een plek. Het gebouw, naar een ontwerp van Broekbakema uit Rotterdam, krijgt een verbinding met bestaande onderwijsgebouwen op de campus.
Gelegen langs het spoor maakt het nieuwe gebouw deel uit van een omvangrijke sloop- en nieuwbouwoperatie. Hogeschool Windesheim bouwt de komende jaren aan een nieuwe campus met het vervangen van onderwijsgebouwen, nieuwe sportvoorzieningen en een groen hart. De operatie is gestart in 2005, een jaar later werd als eerste een nieuw entreegebouw in gebruik genomen.
Foto: Hollandse Hoogte, tekst: APA

Reageer op dit artikel