nieuws

DHV brengt veiligheidin delta bij Vancouver

bouwbreed

DHV gaat zich inspannen om de streek ten zuiden van Vancouver te beschermen tegen grote overstromingen. De opdracht is binnengehaald door het Amerikaanse dochterbedrijf Delcan.

DHV gaat zich inspannen om de streek ten zuiden van Vancouver te beschermen tegen grote overstromingen. De opdracht is binnengehaald door het Amerikaanse dochterbedrijf Delcan.
In omzet is het werk niet bar groot (220.000 euro) maar volgens DHV is de impact groot. In 1894 werd de delta van de rivier Fraser zwaar getroffen door overstromingen. Kort na de Tweede Wereldoorlog werden grootschalig de dijken op niveau gebracht. Delcan ontdekte dat inmiddels de geboden bescherming onvoldoende is om zich te weren tegen vloedgolven zoals in 1894. De gegevens kwamen boven water door nieuwe meettechnieken in te zetten. In de bedreigde gebieden heeft een sterke verstedelijking plaatsgevonden. Zo is de boerengemeenschap van Surrey in een halve eeuw uitgegroeid tot een stad met een half miljoen inwoners.

Reageer op dit artikel