nieuws

Deense kunststof brug weegt slechts 6 ton

bouwbreed

Een 23 meter lange brug van vezelversterkt kunststof is in gebruik genomen in het Deense plaatsje Norre Aaby. De brug komt in de plaats van een betonnen exemplaar dat jarenlang fietsers en voetgangers veilig over een lokale autoweg bracht. Tegenover de 120 ton van het originele exemplaar staat een gewicht van amper 6 ton voor de kunststof opvolger. De brug kon in een paar uur met twee kleine kranen op zijn plek worden gelegd en voorkwam een maandenlange opbreking en hinder voor het verkeer.

Een 23 meter lange brug van vezelversterkt kunststof is in gebruik genomen in het Deense plaatsje Norre Aaby. De brug komt in de plaats van een betonnen exemplaar dat jarenlang fietsers en voetgangers veilig over een lokale autoweg bracht. Tegenover de 120 ton van het originele exemplaar staat een gewicht van amper 6 ton voor de kunststof opvolger. De brug kon in een paar uur met twee kleine kranen op zijn plek worden gelegd en voorkwam een maandenlange opbreking en hinder voor het verkeer.
De brug is samengesteld uit pultrusie-profielen van fabrikant Fiberline.

Reageer op dit artikel