nieuws

Britten steken 8,2 miljardin nieuwe lagere scholen

bouwbreed Premium

Het Britse ministerie voor kinderen, scholen en gezinnen heeft het groene licht gegeven voor het herbouwen of grondig vernieuwen van meer dan 1.500 lagere scholen.

Met het project is uiteindelijk een bedrag gemoeid van 8,2 miljard euro. De eerste werkzaamheden moeten in april beginnen maar worden over een periode van 15 jaar uitgesmeerd.
Minister Ed Balls spreekt van ‘een nieuwe generatie scholen’. Balls heeft de gemeenten gevraagd de eerste projecten zo snel mogelijk aan te besteden. Het Rijk heeft daarvoor een eerste financiering van 2,1 miljard beschikbaar gesteld terwijl de gemeenten zelf met nog eens ruim 2,1 miljard over de brug moeten komen. ”Kinderen verdienen de beste faciliteiten die we kunnen bouwen en de onderwijzers verdienen betere klaslokalen om in te werken”, aldus Balls.
Tegelijkertijd loopt het programma Building Schools for the Future om alle gebouwen van middelbare scholen in Groot-Brittannië te vernieuwen of renoveren. Bij dit programma, dat al sinds 2005 loopt, zijn al veel grote Britse aannemers betrokken. Zo heeft Balfour Beatty juist onlangs meegedeeld dat het ‘selected bidder’ is geworden voor dertien scholen in de Londense deelgemeente Southwark.

Reageer op dit artikel