nieuws

Bouygues: 32,5 miljard omzet

bouwbreed Premium

Bouygues gaat dit jaar voor een omzet van 32,5 miljard euro. Dat heeft het Franse bouw- telecomconcern bevestigd bij de presentatie van de cijfers over de eerste negen maanden.

De onderneming zag in de eerste drie kwartalen de omzet met 13 procent toenemen tot 24,1 miljard euro. De nettowinst klom met 7 procent tot 1,2 miljard.
Vooral de vastgoedpoot van Bouygues kent tot dusver een uitstekend jaar. De divisie wist de omzet met 54 procent op te voeren tot 1,9 miljard euro. De winst kwam uit op 92 miljoen, een stijging van 33 procent.
De bouwactiviteiten waren in de eerste negen maanden van dit jaar goed voor 6,7 miljard euro. Dat is 16 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 5 procent naar 232 miljoen. De bouwdivisie heeft voor 8,4 miljard euro aan werk op de plank liggen.
De omzet van wegenbouwdochter Colas nam met 13 procent toe tot 9,5 miljard. De winst steeg met 5 procent naar 364 miljoen. De orderportefeuille slonk iets, maar bleef met 6,3 miljard euro volgens Bouygues nog wel op een hoog niveau.
Met een omzetdaling van 5 procent en een winstdaling van 35 procent viel het mediabedrijf van Bouygues, TF1, uit de toon. De Fransen wijten de matige resultaten aan de zware concurrentie in de markt. De telecomtak deed het met een omzetgroei van 7 procent een stuk beter. De divisie is nu goed voor een omzet van 3,7 miljard.
Op basis van de resultaten in de eerste negen maanden gaat Bouygues ervan uit dat de omzet dit jaar zal uitkomen op 32,5 miljard. Dat zou neerkomen op een stijging van bijna 10 procent.

Reageer op dit artikel