nieuws

‘Bouw creëert zelf personeelstekort’

bouwbreed Premium

De bouw moet oppassen dat zij in de huidige crisis niet haar eigen personeelstekort creëert. Die waarschuwing heeft FNV Bouw-voorzitter Dick van Haaster gisteren geuit.

De bouw moet oppassen dat zij in de huidige crisis niet haar eigen personeelstekort creëert. Die waarschuwing heeft FNV Bouw-voorzitter Dick van Haaster gisteren geuit.
Als gevolg van de verslechterde marktomstandigheden staan in de bouwsector momenteel ruim 20.000 banen op de tocht. Van Haaster is er echter van overtuigd dat sprake is van een tijdelijke dip in de werkgelegenheid. Structureel is er volgens hem juist een tekort te verwachten op de arbeidsmarkt. “Daarom moeten vaklieden behouden blijven voor de sector”, zegt hij.
De voorman van FNV Bouw wijst erop dat komende jaren 25.000 58-plussers met pensioen zullen gaan. “Scholing van jongeren en andere nieuwkomers in de bouw is nu nodig om de tekorten aan te vullen die vanaf 2011 ontstaan als de economie aantrekt.”

Reageer op dit artikel