nieuws

Zonnekoker maakt zout water drinkbaar

bouwbreed

Van zout water zoet water maken zonder dat de elektrameter op hol slaat. Heliotech uit München ontzilt water met zonne-energie. Vooralsnog in een uitvoering die jaarlijks tot 50 liter water drinkbaar maakt. Het systeem doet dat door zout water te verdampen en het vervolgens te laten condenseren. Anders dan bij conventionele ontzilters hoeft het zoet gemaakte water niet nabehandeld. De hoeveelheid drinkwater die de installatie levert is feitelijk ongelimiteerd: hoe meer modules aan elkaar worden gekoppeld hoe groter de opbrengst. Heliotech ziet zelfs een dubbele opbrengst want het achtergebleven zout kan ook weer nuttig worden gebruikt. Elke module meet een breedte van 2,20 meter, een hoogte van 2 meter en een diepte van 1,90 meter en kost 4600 euro.

Van zout water zoet water maken zonder dat de elektrameter op hol slaat. Heliotech uit München ontzilt water met zonne-energie. Vooralsnog in een uitvoering die jaarlijks tot 50 liter water drinkbaar maakt. Het systeem doet dat door zout water te verdampen en het vervolgens te laten condenseren. Anders dan bij conventionele ontzilters hoeft het zoet gemaakte water niet nabehandeld. De hoeveelheid drinkwater die de installatie levert is feitelijk ongelimiteerd: hoe meer modules aan elkaar worden gekoppeld hoe groter de opbrengst. Heliotech ziet zelfs een dubbele opbrengst want het achtergebleven zout kan ook weer nuttig worden gebruikt. Elke module meet een breedte van 2,20 meter, een hoogte van 2 meter en een diepte van 1,90 meter en kost 4600 euro.

Reageer op dit artikel