nieuws

Wolseley zet nog eens 2300 man op straat

bouwbreed

Het Britse bouwtoebehorenconcern Wolseley gaat nog eens 2.300 man ontslaan om de toenemende malaise het hoofd te bieden. De meeste ontslagen vallen in Groot-Brittannië waar de woningmarkt vrijwel volledig is ingestort en waar Wolseley nu tweehonderd vestigingen gaat sluiten.

Daarnaast gaan er ook 170 man uit in Scandinavië waar de situatie op de woningmarkt volgens Wolseley in snel tempo is verslechterd. In de afgelopen maanden schrapte Wolseley al 5.000 banen, voor het merendeel bij Amerikaanse dochterbedrijven.
Wolseley meldt in een verklaring voor de aandeelhoudersvergadering dat de winst in het afgelopen kwartaal bijna de helft lager lag dan vorig jaar. De omzet ging wel met twee procent omhoog terwijl de brutomarges redelijk op peil bleven. Verder nam de schuldenlast verder toe, met name door ongunstige wisselkoersbewegingen. ”Zoals verwacht zijn de marktomstandigheden verder verslechterd. We blijven snel op de markt reageren met agressieve maar afgemeten kostenverminderingen. In deze nooit eerder voorgekomen omstandigheden blijven kostenbesparingen en het versterken van de kasstroom om aan de afspraken met de banken te blijven voldoen onze prioriteit”, aldus topman Chris Hornby.
Hij verwacht daarbij dat de situatie op alle markten waar Wolseley actief is voorlopig nog blijft verslechteren.

Reageer op dit artikel