nieuws

Turks irrigatieprojectvoor Royal Haskoning

bouwbreed Premium

Royal Haskoning maakt de plannen voor de ontwikkeling van een 31.000 hectare groot irrigatiegebied in het zuidoosten van Turkije. De opdracht is het eerste resultaat van de in mei 2001 afgesproken samenwerking tussen Nederland en Turkije.

Royal Haskoning maakt de plannen voor de ontwikkeling van een 31.000 hectare groot irrigatiegebied in het zuidoosten van Turkije. De opdracht is het eerste resultaat van de in mei 2001 afgesproken samenwerking tussen Nederland en Turkije.
Het advieswerk van Haskoning zal twee jaar in beslag nemen. In het onderhanden te nemen gebied komen diverse hoofdkanalen, persleidingen en een groot pompstation. Het project maakt deel uit van het GAP-plan om de hoeveelheid geïrrigeerde landbouwgrond in Turkije te verdubbelen. Haskoning bekijkt of het nieuwe irrigatiegebied via publiek-private samenwerking verder te ontwikkelen is. De totale bouwsom wordt geraamd op een kwart miljard euro.
Haskoning voert het contract uit onder de naam Nedeco, Netherlands Engineering Consultants. Samengewerkt wordt onder andere met Yapi Merkezi, de bouwer van de ondergrondse van Istanbul.

Reageer op dit artikel