nieuws

Lips Capital neemt Burgfonds volledig over

bouwbreed Premium

Lips Capital Group breidt haar belang in Burgfonds uit tot 100 procent. Directeur-oprichter Louis Meijer heeft zijn belang verkocht en heeft de organisatie per 1 november 2008 verlaten.

Lips Capital Group breidt haar belang in Burgfonds uit tot 100 procent. Directeur-oprichter Louis Meijer heeft zijn belang verkocht en heeft de organisatie per 1 november 2008 verlaten.
De overname van Burgfonds is voor Lips Capital Group een logische en strategische stap, waarmee het bedrijf uit Vught tevens inspeelt op de snel veranderende marktomstandigheden. Door bundeling van krachten van beide organisaties verwacht Lips Capital Group snel synergievoordelen te behalen. Lips Capital Group vertegenwoordigt, inclusief Burgfonds, een portfolio van meer dan 2 miljard euro aan bestaande vastgoedinvesteringen en projecten in ontwikkeling.
Oprichter en oud-aandeelhouder Louis Meijer blijft voor de afronding van enkele lopende projecten als adviseur betrokken bij de organisatie en start daarnaast zijn eigen ontwikkelingsbedrijf. Peter Ruigrok is aangetrokken als de nieuwe ceo van Burgfonds. Hij was tot 1 november lid van de directie van Giesbers Groep. Eerder was hij onder meer directeur van het Gemeenschappelijk Ontwikkelingsbedrijf van het Rijk, lid van de raad van bestuur van AM en actief als voorzitter van de vereniging van projectontwikkelaars (Neprom).

Reageer op dit artikel