nieuws

Lichte toename bijBritse hypotheken

bouwbreed Premium

Het aantal goedgekeurde Britse woninghypotheken is de afgelopen maand voor het eerst sinds juli 2007 toegenomen. De Bank of England noteerde 33.000 afgesloten nieuwe hypotheken, duizend meer dan in augustus en evenveel als in juli. De totale waarde lag ook 100 miljoen pond hoger op 4,2 miljard pond (ongeveer 5,25 miljard euro). Bovendien nam ook het oversluiten van bestaande hypotheken toe naar 72.000, een hoger niveau dan in de twee voorafgaande maanden. Het hiermee gemoeide bedrag steeg op maandbasis van 8,8 naar 9,5 miljard pond.

Het aantal goedgekeurde Britse woninghypotheken is de afgelopen maand voor het eerst sinds juli 2007 toegenomen. De Bank of England noteerde 33.000 afgesloten nieuwe hypotheken, duizend meer dan in augustus en evenveel als in juli. De totale waarde lag ook 100 miljoen pond hoger op 4,2 miljard pond (ongeveer 5,25 miljard euro). Bovendien nam ook het oversluiten van bestaande hypotheken toe naar 72.000, een hoger niveau dan in de twee voorafgaande maanden. Het hiermee gemoeide bedrag steeg op maandbasis van 8,8 naar 9,5 miljard pond.
Het aantal Britse hypotheken ligt echter nog altijd bijna de helft lager dan een jaar geleden. Met de verstrekte 33.000 nieuwe hypotheken blijft september ook nog altijd 10.000 onder het gemiddelde van de voorafgaande zes maanden.

Reageer op dit artikel