nieuws

Internationale prijsvoor terpenproject

bouwbreed Premium

Het terpenproject ‘Overdiepse Polder’ van de provincie Noord-Brabant heeft een internationale prijs gewonnen voor waterbewust ontwerpen en wonen. Het Brabantse rivierverruimingsproject werd door de Duitse stichting Rheinkolleg uit 60 Europese inzendingen verkozen.

Het terpenproject ‘Overdiepse Polder’ van de provincie Noord-Brabant heeft een internationale prijs gewonnen voor waterbewust ontwerpen en wonen. Het Brabantse rivierverruimingsproject werd door de Duitse stichting Rheinkolleg uit 60 Europese inzendingen verkozen.
De vakjury was vooral enthousiast over het feit dat het terpenplan is ontwikkeld door de bewoners zelf. Negen agrarische bedrijven in de Overdiepse Polder komen bij de nieuwe herinrichting op verhoogde terpen te staan. Het Rheinkolleg is een onafhankelijke stichting met als doel verbetering van het leefmilieu in het stroomgebied van de Rijn.

Reageer op dit artikel