nieuws

Heerlens verzet tegen buitenring

bouwbreed Premium

Steeds meer bewonerscomités van Vaesrade tot en met Kerkrade in de voormalige oostelijke mijnstreek, sluiten zich aan bij de werkgroep “Buitenring. Nee!” Deze werkgroep is een samenwerkingsverband van groepen die zich verzet tegen de voorgenomen aanleg van een buitenring rond de gemeenten in de regio Heerlen. De plannen die er nu liggen, gaan uit van de aanleg van een vierstrooks autoweg met een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Volgens de tegenstanders heeft de aanleg van de ring zeer ernstige gevolgen voor de natuur, hun woon- en leefomgeving, de gezondheid en de veiligheid van de naar schoolgaande kinderen. Volgens de tegenstanders is de ring onnodig en kunnen verkeersproblemen worden opgelost door de aanpak van enkele knelpunten in het bestaande wegennet.

Steeds meer bewonerscomités van Vaesrade tot en met Kerkrade in de voormalige oostelijke mijnstreek, sluiten zich aan bij de werkgroep “Buitenring. Nee!” Deze werkgroep is een samenwerkingsverband van groepen die zich verzet tegen de voorgenomen aanleg van een buitenring rond de gemeenten in de regio Heerlen. De plannen die er nu liggen, gaan uit van de aanleg van een vierstrooks autoweg met een maximum snelheid van 100 kilometer per uur. Volgens de tegenstanders heeft de aanleg van de ring zeer ernstige gevolgen voor de natuur, hun woon- en leefomgeving, de gezondheid en de veiligheid van de naar schoolgaande kinderen. Volgens de tegenstanders is de ring onnodig en kunnen verkeersproblemen worden opgelost door de aanpak van enkele knelpunten in het bestaande wegennet.

Reageer op dit artikel