nieuws

Gelderland participeert in ontwikkeling wijk

bouwbreed Premium

De provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn en drie Apeldoornse woningcorporaties hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de bouw van 345 nieuwe woningen in Kanaalzone-Zuid. Het is de eerste keer dat de provincie Gelderland participeert in de herontwikkeling van een gebied.

De provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn en drie Apeldoornse woningcorporaties hebben gisteren een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de bouw van 345 nieuwe woningen in Kanaalzone-Zuid. Het is de eerste keer dat de provincie Gelderland participeert in de herontwikkeling van een gebied.
Partijen hebben ook toegezegd geld in het project te steken. De provincie draagt 5 miljoen euro bij om een groter aandeel woningen in de sociale sector mogelijk te maken. De corporaties Ons Huis, de Woonmensen en De Goede Woning financieren huurwoningen die duurder zijn dan de te verwachte huuropbrengsten en bieden via de koopgarantregeling woningen goedkoper aan dan de kostprijs. De eerste bouw begint volgend jaar. Het hele project wordt in 2012 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel