nieuws

Fortis Vast goed koopt postkantoor Utrecht

bouwbreed

Fortis Vastgoed wordt de nieuwe eigenaar van het postkantoor aan de Neude in Utrecht. De onderhandelingen met KPN bevinden zich in de eindfase.

Fortis zal naar schatting een bedrag tussen de 50 en 75 miljoen euro neertellen voor de aankoop.
KPN blijft tot 2015 in het pand blijven zitten, daarna gaat Fortis aan de slag. De precieze plannen blijven nog even geheim, maar naar verwachting komen er horecabedrijven en winkels. Op deze wijze blijft het rijksmonument toegankelijk voor het brede publiek. Het postkantoor dateert van 1924. Architect Joop Couwel heeft het pand opgetrokken in een stijl met kenmerken van de Amsterdamse School. Volgens woordvoerder Boris van der Gijp van Fortis Vastgoed is het een “fantastisch pand op een fantastische plek. Een rijksmonument belemmert je in ontwikkelingsmogelijkheden, maar biedt ook kansen. Alleen al de kwaliteit van de openbare ruimte is indrukwekkend. Wat dat betreft zegt een foto meer dan duizend woorden. We willen die schoonheid absoluut behouden. Je kunt er dan ook zeker van zijn dat de waarde van het vastgoed omhoog zal gaan.” Fortis wil na aankoop van het pand samen met omwonenden en de gemeente aan de slag om de verdere plannen uit te werken. Volgens van der Gijp hebben de recente financiële perikelen rondom Fortis geen gevolgen voor de aankoop. “Die betekenen in dit geval helemaal niets.”

Reageer op dit artikel