nieuws

CNV informeert Polen over rechten en plichten

bouwbreed Premium

CNV Hout en Bouw gaat Polen nog beter informeren over hun rechten en plichten. Volgens de bond is dat nodig omdat uitbuiting door malafide uitzendbureaus nog steeds op de loer ligt.

Zo zijn er uitzendbureaus die de Polen een basispakket ziektekostenverzekering aanbieden voor 150 euro per maand en een eigen risico van 600 euro.
Samen met de vakopleiding van de gespecialiseerde aannemers BGA en uitzender Otto organiseert de bond daarom volgende week zaterdag een banen- en infobeurs voor Polen in de Westergasfabriek in Amsterdam. Voeg hierbij de vaak bedroevende huisvesting tegen veel te hoge vergoedingen, arbeidscontracten die vaak niet deugen, lonen onder het wettelijke minimum en het is duidelijk dat veel Polen in handen vallen van uitzendorganisaties met onfrisse bedoelingen, vindt de bond.
Twee eerdere soortgelijke beurzen in ons land waren al zeer succesvol met ruim duizend bezoekers. In de aanloop naar deze nieuwe, groot opgezette beurs was CNV Hout en Bouw eind oktober aanwezig op een internationale banenbeurs in Warschau om daar mensen voor te lichten over regels en rechten voor Poolse werkzoekenden.

Reageer op dit artikel