nieuws

VVD Noordwijk bepleit jachthaven op eiland in zee

bouwbreed

Aan de Noordwijkse kust kan een zeejachthaven worden aangelegd. Dat blijkt uit een onderzoek dat de plaatselijke VVD heeft laten uitvoeren door een student van de TU Delft.

Volgens de studie, waarop waterbouwkundige Michiel Smits afstudeerde, is een zeejachthaven bij Noordwijk financieel en technisch haalbaar. Daarnaast kan hij maatschappelijk en ecologisch verantwoord worden ingepast. “Het heeft een positief effect op de toekomstige kustveiligheid en de toeristische aantrekkelijkheid van de badplaats Noordwijk”, laat de VVD-Noordwijk weten. De kosten van de zeejachthaven bedragen rond 77,5 miljoen euro.
In het onderzoek is uitgegaan van een jachthaven die los komt te liggen van de kust. Deze biedt de beste mogelijkheden voor een succesvolle exploitatie. “Tevens is het een innovatieve oplossing die tot de verbeelding spreekt”, aldus het onderzoek.
De bedoeling is het eiland 400 meter uit de kust aan te leggen. In dat geval komt de ingang van de haven 800 meter uit de kust. Op het terrein is plaats voor appartementen en voor faciliteiten die de jachthaven ten nutte zijn.

Reageer op dit artikel