nieuws

Tilburger krijgt laatste woord over komst mall

bouwbreed Premium

De komst van een shoppingmall aan de rand van Tilburg met een omvang tussen de 85.000 en 120 vierkante meter is een stap dichterbij gekomen. Een meerderheid van de Tilburgse gemeenteraad heeft ingestemd in een haalbaarheidsfase. In die fase worden veertien voorwaarden, opgesteld door het college, verder uitgewerkt. Ze hebben onder meer betrekking op omvang, aard van de winkels, financiering, parkeren en effecten voor het milieu. Projectontwikkelaars OVG en MDG zijn de initiatiefnemers voor de mall-plannen.

De komst van een shoppingmall aan de rand van Tilburg met een omvang tussen de 85.000 en 120 vierkante meter is een stap dichterbij gekomen. Een meerderheid van de Tilburgse gemeenteraad heeft ingestemd in een haalbaarheidsfase. In die fase worden veertien voorwaarden, opgesteld door het college, verder uitgewerkt. Ze hebben onder meer betrekking op omvang, aard van de winkels, financiering, parkeren en effecten voor het milieu. Projectontwikkelaars OVG en MDG zijn de initiatiefnemers voor de mall-plannen.
Als blijkt dat de mall haalbaar is, krijgt de Tilburgse bevolking uiteindelijk het laatste woord in een referendum.

Reageer op dit artikel