nieuws

Tennet en RWE inveiligheidscentrum

bouwbreed Premium

Landelijk netbeheerder Tennet heeft samen met het Duitse energieconcern RWE een veiligheidscentrum opgericht om beter te kunnen inspelen op de toename van de Duitse productie van windenergie.

Landelijk netbeheerder Tennet heeft samen met het Duitse energieconcern RWE een veiligheidscentrum opgericht om beter te kunnen inspelen op de toename van de Duitse productie van windenergie.
Dat maakten de bedrijven gisteren bekend. Doordat het de ene keer harder waait dan de andere keer, kunnen schommelingen ontstaan in de energiestroom op het net. Deze beïnvloeden de stroomverbindingen tussen Nederland en Duitsland.
Daarnaast leidt de groeiende Europese energiehandel ertoe dat het transportnet voor energie steeds meer wordt belast. De bedrijven konden al risico’s op overbelasting van het elektriciteitsnetwerk opsporen in afzonderlijke regio’s. Met het nieuwe centrum kan dat voor een gebied met in totaal zo’n 43 miljoen inwoners.
In januari van komend jaar gaat het centrum voorlopig van start in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, vlak bij de Nederlands-Duitse grens. De bedrijven zoeken nog een definitieve locatie in de buurt van Duisburg of Düsseldorf.

Reageer op dit artikel