nieuws

Te hoge inschrijvingen voor renovatie sluizen

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat stelt de renovatie van de sluis- en stuwcomplexen in de Neder-Rijn en Lek tot nader order uit. Het is niet gelukt aannemers te vinden die het werk voor het beschikbare budget willen uitvoeren. De afgelopen maanden voerde Rijkswaterstaat meerdere gesprekken met marktpartijen om tot gunning van de opdracht te komen. Maar niet één aannemer hapte toe. “Het beschikbare budget blijkt niet toereikend voor de werkzaamheden die we willen laten uitvoeren”, zegt een woordvoerder. “Dit betekent dat Rijkswaterstaat voorlopig niet overgaat tot grootschalige renovatie van de sluis- en stuwcomplexen in Hagestein, Driel en Amerongen.” Rijkswaterstaat bekijkt of de sluizen nu “beperkter gerenoveerd kunnen worden.”Eerder liepen de aanbesteding van het Rijksmuseum en Defensie om dezelfde reden spaak.

Rijkswaterstaat stelt de renovatie van de sluis- en stuwcomplexen in de Neder-Rijn en Lek tot nader order uit. Het is niet gelukt aannemers te vinden die het werk voor het beschikbare budget willen uitvoeren. De afgelopen maanden voerde Rijkswaterstaat meerdere gesprekken met marktpartijen om tot gunning van de opdracht te komen. Maar niet één aannemer hapte toe. “Het beschikbare budget blijkt niet toereikend voor de werkzaamheden die we willen laten uitvoeren”, zegt een woordvoerder. “Dit betekent dat Rijkswaterstaat voorlopig niet overgaat tot grootschalige renovatie van de sluis- en stuwcomplexen in Hagestein, Driel en Amerongen.” Rijkswaterstaat bekijkt of de sluizen nu “beperkter gerenoveerd kunnen worden.”Eerder liepen de aanbesteding van het Rijksmuseum en Defensie om dezelfde reden spaak.

Reageer op dit artikel