nieuws

Tauw regelt vergunning zonder bezwaren

bouwbreed Premium

Ingenieursbureau Tauw heeft de vergunningen voor de bouw van een biodieselfabriek in Rotterdam geregeld zonder dat beroep of bezwaar is ingediend.

Neste Oil bouwt voor 670 miljoen euro een biodieselfabriek op de Rotterdamse Maasvlakte. De bouw is onlangs van start gegaan en is naar verwachting eind 2010 afgerond. De fabriek krijgt een capaciteit van 800.000 ton duurzame dieselbrandstof. Het in de olie- en gasindustrie gespecialiseerde ingenieursbureau Technip ontwerpt en bouwt de fabriek.
In opdracht van Neste Oil en Technip heeft Tauw onder andere de milieuvergunningen, de bouwvergunning en de vergunningen in het kader van de flora en faunawet en de natuurbeschermingswet geregeld.
Door goed te anticiperen op mogelijke reacties van belanghebbenden zijn er geen bezwaren ingediend tegen de vergunningaanvragen. Daarmee is vertraging van de start van de bouw voorkomen. Doordat de milieuvergunning al in een vroeg stadium werd verleend, leverde dit een belangrijke bijdrage aan de beslissing van Neste Oil om de biodieselfabriek definitief in Rotterdam te vestigen. Op 1 september jongstleden heeft Havenbedrijf Rotterdam het terrein officieel overgedragen aan Neste Oil.
Neste Oil, gevestigd in Espoo, bij Helsinki, is een raffinage- en verkoopmaatschappij die zich toelegt op geavanceerde, schone transportbrandstoffen met in 2007 een netto omzet van 12,1 miljard euro. Neste is met 5.000 werknemers actief in Finland, Rusland, België, de Baltische staten, Polen, Groot-Brittannië en Noord-Amerika.

Reageer op dit artikel