nieuws

Meer schuren en stallen, minder kassen

bouwbreed Premium

In de eerste vijf maanden van 2008 zijn er voor de bouw van nieuwe kassen 58 bouwvergunningen afgegeven. Dit waren er in diezelfde periode een jaar eerder nog 86, blijkt uit cijfers van het CBS. Wel zijn er meer vergunningen verstrekt voor de nieuwbouw van schuren en stallen. Dit waren er in de eerste vijf maanden van 2008 ruim 780, tegen 670 een jaar eerder.

In de eerste vijf maanden van 2008 zijn er voor de bouw van nieuwe kassen 58 bouwvergunningen afgegeven. Dit waren er in diezelfde periode een jaar eerder nog 86, blijkt uit cijfers van het CBS. Wel zijn er meer vergunningen verstrekt voor de nieuwbouw van schuren en stallen. Dit waren er in de eerste vijf maanden van 2008 ruim 780, tegen 670 een jaar eerder.
De geplande bouwsom voor de kassenbouw daalde in deze periode met 26 miljoen tot 42 miljoen euro. Bij de nieuwbouw van schuren en stallen steeg deze bouwsom met 25 miljoen tot 227 miljoen euro.

Reageer op dit artikel