nieuws

Landtunnel naast A2

bouwbreed Premium

In Utrecht wordt naast de huidige snelweg A2, in opdracht van Rijkswaterstaat, door bouwcombinatie DODO gewerkt aan de noordelijke uitgang van een van Nederlands grootste landtunnels. Deze betonnen tunnelweg is bijna 2 kilometer lang en 80 meter breed.

In Utrecht wordt naast de huidige snelweg A2, in opdracht van Rijkswaterstaat, door bouwcombinatie DODO gewerkt aan de noordelijke uitgang van een van Nederlands grootste landtunnels. Deze betonnen tunnelweg is bijna 2 kilometer lang en 80 meter breed.
De nieuwe overdekte snelweg vervangt de naastliggende oude snelweg A2 en zal de geluids- en stankoverlast beperken voor de in de buurt werkende en wonende mensen. Er komt tevens ruimte vrij voor woningen, kantoren en recreatie.
De bouwcombinatie bestaat uit Besix, Dura Vermeer en GTI. Daar waar de trein op de foto de snelweg overkruist, komt de uitgang te liggen van de snelwegtunnel. Op de plaats waar de snelweg ligt, komt een nieuw station.
Foto en tekst: Ton Borsboom

Reageer op dit artikel