nieuws

Kritiek op aanpakfout hout Brussel

bouwbreed Premium

Het Brusselse wetsvoorstel tegen invoer van illegaal gekapt hout leidt tot teleurstelling. Het plan, dat vrijdag is gepresenteerd, vraagt handelaren om indicaties te zoeken dat het hout legaal is gekapt. “Met dit plan blijft import van fout hout onbestraft in Europa”, zegt Europarlementslid Corien Wortmann (CDA). “Europa moet niet met halfzachte maatregelen komen, maar met een concrete aanpak met sancties.”

Het Brusselse wetsvoorstel tegen invoer van illegaal gekapt hout leidt tot teleurstelling. Het plan, dat vrijdag is gepresenteerd, vraagt handelaren om indicaties te zoeken dat het hout legaal is gekapt. “Met dit plan blijft import van fout hout onbestraft in Europa”, zegt Europarlementslid Corien Wortmann (CDA). “Europa moet niet met halfzachte maatregelen komen, maar met een concrete aanpak met sancties.”
Greenpeace stelt dat consumenten door dit plan “nog steeds niet kunnen zien of een kast in een winkel het gevolg is van houtcriminaliteit.”
Momenteel is naar schatting een vijfde van het importhout in de EU afkomstig van illegaal gekapte bomen.

Reageer op dit artikel