nieuws

Houten gokt op vestingstad met mediterrane snufjes

bouwbreed Premium

Een moderne vestingstad met een mediterrane sfeer, zo is de nieuwe wijk Castellum Houten in het hart van de Vinex-locatie Houten-Zuid te typeren. Deze week presenteerden Ontwikkelingsverband Houten en Rotij Projecten de plannen voor de wijk, waar ze 900 woningen bouwen en 9500 vierkante meter voor winkels, dienstverlening en horeca.

Het plan Castellum bestaat uit ‘kasteelmuren’ gevormd door woningen, omsloten door een brede gracht. Binnen de muren ligt een gebied van 13 hectare, waar eengezinswoningen, appartementen, winkelcentrum met parkeergarage, medisch centrum en een fietstransferium komen.
Het gebied, dat zich kenmerkt door intieme straatjes en pleinen, wordt doorkruist door twee assen. Een fietspad loopt van oost naar west en het spoor van noord naar zuid. In het midden van de wijk komt het treinstation Houten-Zuid. Auto’s kunnen per kwadrant de wijk in komen. Het gebied wordt het voorzieningenhart van de Houten-Zuid, dat in z’n geheel uit 7500 woningen bestaat, waarvan het overgrote deel al is gerealiseerd.
Ontwikkelingsverband Houten is een samenwerking tussen AM, Dura Vermeer, Bouwfonds Property Development, Synchroon en Trebbe. De voorbereidende werkzaamheden zijn begin 2008 begonnen. Als alles volgens plan verloopt worden de eerste woningen nog dit jaar opgeleverd. De bouw van de grote parkeergarage is een ingewikkelde klus. Omdat de bodem een losse structuur heeft die veel water doorlaat, wordt gebruikgemaakt van onderwater betonstort.

Reageer op dit artikel