nieuws

Haven Rotterdam zietgroeivertraging in 2009

bouwbreed

De Rotterdamse haven wacht in 2009 een forse groeivertraging. Dit jaar verwacht president-directeur Hans Smits nog een groei van een kleine 5 procent tot 420 miljoen ton. Smits signaleert dat al sinds het eerste kwartaal de overslag van grondstoffen voor de metaalsector en de chemie afneemt. “De daling is vooral gerelateerd aan de afkoeling van de wereldeconomie. Wanneer ook de groei op ons continent wegzakt, gaan we dat onvermijdelijk merken. Er zit echter enige demping in door de toegenomen handel met markten die beter standhouden. Daarbij profiteren we van structurele investeringen gedurende de laatste tien jaar in de haven en daarbuiten, zoals de Betuweroute.”

De Rotterdamse haven wacht in 2009 een forse groeivertraging. Dit jaar verwacht president-directeur Hans Smits nog een groei van een kleine 5 procent tot 420 miljoen ton. Smits signaleert dat al sinds het eerste kwartaal de overslag van grondstoffen voor de metaalsector en de chemie afneemt. “De daling is vooral gerelateerd aan de afkoeling van de wereldeconomie. Wanneer ook de groei op ons continent wegzakt, gaan we dat onvermijdelijk merken. Er zit echter enige demping in door de toegenomen handel met markten die beter standhouden. Daarbij profiteren we van structurele investeringen gedurende de laatste tien jaar in de haven en daarbuiten, zoals de Betuweroute.”

Reageer op dit artikel