nieuws

Eurlings te laat met mobiliteitsaanpak

bouwbreed

Minister Eurlings komt veel te laat met zijn miljardenpakket om de mobiliteit te stimuleren. Dit vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Uit onderzoek blijkt dat het autoverkeer tot 2012 met 14 procent toeneemt en het verlies aan reistijd met liefst 46 procent. Het kabinet moet meer ambitie tonen in het aanleggen van wegen en sneller besluiten nemen over nieuwe projecten, vindt VNO-NCW.

Minister Eurlings komt veel te laat met zijn miljardenpakket om de mobiliteit te stimuleren. Dit vindt werkgeversorganisatie VNO-NCW. Uit onderzoek blijkt dat het autoverkeer tot 2012 met 14 procent toeneemt en het verlies aan reistijd met liefst 46 procent. Het kabinet moet meer ambitie tonen in het aanleggen van wegen en sneller besluiten nemen over nieuwe projecten, vindt VNO-NCW.
De werkgevers pleiten ervoor nu al de tweemaal vier rijstroken op alle belangrijke hoofdwegen te plannen zodat ze er voor 2020 kunnen liggen. De bekende bottleneck A4 tussen Leiden en Burgerveen moet nu direct worden aangepakt, De A4 Midden-Delfland wacht eveneens op een snelle beslissing.

Reageer op dit artikel