nieuws

Bouwend Nederland verwacht veel hbo’ers

bouwbreed Premium

Voor de tweede keer organiseert Bouwend Nederland samen met Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool en Hogeschool Zuyd, de Bouworiëntatiedagen. De Bouworiëntatiedagen zijn een gecombineerde korte stage van een dag bij een bouwbedrijf en twee dagen theorie op school. Deden er vorig jaar nog 47 bedrijven mee die werden bezocht door 500 eerstejaars hbo-studenten Bouwkunde, Civiele Techniek en Bouwtechnische Bedrijfskunde, dit jaar stellen 65 projecten hun poorten open en worden er meer dan 650 leerlingen verwacht. Ieder jaar studeren er in regio zuid gemiddeld 350 studenten Bouwkunde of Civiele techniek af van het hbo. Slechts een derde deel daarvan kiest voor de uitvoerende bouw.

Voor de tweede keer organiseert Bouwend Nederland samen met Hogeschool Zeeland, Avans Hogeschool en Hogeschool Zuyd, de Bouworiëntatiedagen. De Bouworiëntatiedagen zijn een gecombineerde korte stage van een dag bij een bouwbedrijf en twee dagen theorie op school. Deden er vorig jaar nog 47 bedrijven mee die werden bezocht door 500 eerstejaars hbo-studenten Bouwkunde, Civiele Techniek en Bouwtechnische Bedrijfskunde, dit jaar stellen 65 projecten hun poorten open en worden er meer dan 650 leerlingen verwacht. Ieder jaar studeren er in regio zuid gemiddeld 350 studenten Bouwkunde of Civiele techniek af van het hbo. Slechts een derde deel daarvan kiest voor de uitvoerende bouw.

Reageer op dit artikel