nieuws

Bouwdroger droogt 30 procent sneller

bouwbreed

Groothandel Euromac heeft een luchtontvochtiger op de markt gebracht die naar eigen zeggen de droogtijd van betonnen wanden en vloeren met 30 procent verkort.

Euromac verwacht veel van de Eurom LO120 luchtontvochtiger, een ‘robuust en degelijk’ apparaat. Belangrijkste voordeel ten opzichte van de bouwdrogers die nu op de markt zijn, is volgens de leverancier de capaciteit van LO120 liter per etmaal. “Standaard is nu 80, 85 liter”, aldus vertegenwoordiger Aart de Raad.
Hij schat dat de machine de droogtijd van betonnen wanden en vloeren met 30 procent bevordert. Dat heeft weer als voordeel dat met het leggen van parket of stucwerk eerder kan worden begonnen.
“Vier of drie dagen droogtijd scheelt toch geld. Met dit apparaat kun je – verantwoord – sneller verder werken”, aldus De Raad.
Ook de prijs van 1295 euro bij de dealer is scherp, vindt hij. “Concurrerende machines kosten tussen de 1600 en 1800 euro.”
Bouwmachines moeten bij uitsek hufterproof zijn. Met twee forse wielen achter, voorop twee steunpoten en een duwbeugel voldoet de L020 volgens Euromac daaraan.
De luchtontvochtiger is verder voorzien van een digitale hygrostaat, waarmee de gewenste luchtvochtigheid traploos kan worden ingesteld. Op het schermpje van het bedieningspaneel is de huidige luchtvochtigheid af te lezen.
De Eurom LO120 verplaatst 850 kubieke meter lucht per uur, verbruikt 1650 Watt en is aan te sluiten op het gewone lichtnet (230V).
Eurocom is twee jaar zoet geweest met de introductie van de bouwdroger die “vooral” geschikt is voor grotere ruimtes.
Die aanlooptijd heeft volgens De Raad een klantvriendelijker product opgeleverd. “We hebben wat aanpassingen gedaan. Zo kreeg de waterafvoer een betere plaats. Voor het vervangen van filters hoeft de machine niet worden opengeschroefd.”
Veel aannemers huren bouwdrogers. De Raad voorspelt dat de Eurom L0120 daar verandering in brengt.

Reageer op dit artikel